Kargo taşımak için hangi yetki belgesi gerekli?
K1 belgesi, ticari yurtiçi yük taşımacılığı yapan araç ve kişilerin taşıması gereken bir yetki belgesidir. Gelir elde etmek için yük taşımacılığı yapan şirket, araç ve kişilerin K1 belgesine sahip olması gerekir.
A1 ve A2 yetki belgesi nedir?
(a) A1 tipi yetki belgesi: Yurt içi yolcu taşımacılığı yapanlara verilir. (b) A2 tipi yetki belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapanlara verilir. (2) B tipi yetki belgesi: Otobüsle uluslararası ve yurt içi yolcu taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilere verilir.
D2 ve D4 yetki belgesi nedir?
D2 onay belgesi, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ülke içinde tarifesiz yolcu taşımacılığı yapanlara verilen bir onay belgesidir. D1, D2, D3 ve D4 olmak üzere dört farklı kategoriden oluşan D tipi onay belgesi, yolcu taşımacılığı için bir belgedir.
G1 G2 yetki belgesi nedir?
G2 Yetki Belgesi, uluslararası ve yurtiçi ticari amaçlarla kargo taşımacılığı alanında acente olarak faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. G2 Yetki Belgesi almak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin vergi ve oda kayıtlı olması ve 30.000 Türk Lirası sermayeye sahip olması gerekmektedir.
K1, K2 ve K3 belgesi nedir?
– K1 Yetki Belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapanlara verilir. – K2 Yetki Belgesi: Özel taşımacılık yapanlara verilir. – K3 Yetki Belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapanlara verilir.
C1 yetki belgesi nedir?
a) C1 Belgesi: Sadece ana faaliyet alanıyla ilgili eşya taşımacılığı yapan ve ticari amaçla taşımayan kişiler, b) C2 Belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapan kişiler, c) C3 Belgesi: Ticari amaçla ev ve ofis eşyası taşımacılığı yapan kişiler.
A2 belgesi kimlere verilir?
A2 yetki belgesi, ticari amaçla motorlu taşıtla sınır ötesi tarifesiz yolcu taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belgedir.
A1 yetki belgesi kimler alabilir?
Bilindiği üzere A1 yetki belgesi, otomobil ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilere verilmektedir.
A1 belgesi fiyatı ne kadar?
Ukome kararı olmadan belge başvurusu yapmak mümkün değildir. A1 sertifikasının fiyatı 12.373’tür.
D1 ve D2 farkı nedir?
D1 Yetki Belgesi: Şehirlerarası ticari yolcu taşımacılığı yapanlara D1 belgesi verilir. D2 Yetki Belgesi: Yurt içinde tarifesiz ticari yolcu taşımacılığı yapanlara D2 belgesi verilir.
D2 belgesi yoksa ne olur?
D2 yeterliliğine sahip gerçek ve tüzel kişilerin en azından orta düzey yöneticilik düzeyinde mesleki yeterliliğe sahip olması veya bu yeterliliğe sahip bir veya daha fazla kişiyi istihdam etmesi gerekir. Bu gerekliliğin karşılanmaması durumunda para cezası uygulanır.
D2 belgesi kaç TL?
Taşıma Yetki Belgesi 2024 Ücretleri BELGE TÜRÜ 2024 YILI ÜCRETLERİ – DEVLET YENİLEME ÜCRETİ
G3 yetki belgesi nedir?
G3 Yetki Belgesi, ticari amaçlarla yurtiçi kargo taşımacılığı alanında acente olarak faaliyet gösterecek gerçek veya tüzel kişilere verilen bir yetki belgesi türüdür. G3 Yetki Belgesi için başvuran kişi veya şirketlerin vergi ve oda kayıtlı olması ve en az 20.000 Türk Lirası sermayeye sahip olması gerekmektedir.
G3 yetki belgesi ne kadar?
G3 Yetki Belgesi Yenileme Ücreti (Ücret) 4207.
Nakliye için hangi K belgesi gerekli?
K1 belgesi, kendi aracıyla/araçlarıyla ticari taşımacılık yapmak isteyen herkesin sahip olması gereken yetki belgesi olup, yalnızca gerçek ve tüzel kişilere verilmektedir.
N2 yetki belgesi nedir?
N2 onay belgesi, ticari amaçla yurtiçi taşıma depoları işleten gerçek ve tüzel kişilere verilir. N2 onay belgesi için başvuranların asgari 8 araç kapasiteli ve asgari 40 araç kapasiteli olması gerekir.
A3 yetki belgesi nedir?
A3 Yetki Belgesi: Araç kiralama işletmeciliği yapanlara verilir. B Yetki Belgesi: Ticari amaçla otobüsle uluslararası yolcu taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilere verilir.
F2 yetki belgesi nedir?
F2 yetki belgesi, uluslararası ve yurtiçi yolcu taşımacılığı alanında acente olarak faaliyet gösteren gerçek kişilere (bireylere) veya tüzel kişilere (şirketlere) verilen bir belge türüdür. Bir şirket adına belirli bir ücret karşılığında şirketin işini yapan şirkete acente denir.
G1 yetki belgesi nedir?
G1 yetki belgesi, ticari amaçlarla yurtiçi eşya ve kargo taşımacılığı alanında acente olarak faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. Acentelik bu belge ile kurulduğundan belgeye araç eklenmesi mümkün değildir.